Mute
Mute
Roman. Af Anders Vægter Nielsen & Cindy Lynn Brown.

MUTE er en fortælling om en mand og en kvinde og to børn, deres to børn.

MUTE er en fortælling om mandens og kvindens tanker og kommunikation.

MUTE er en fortælling i seks faser over seks dage.

MUTE er en dagligdags fortælling.

MUTE er Richard og Benedikte og Dylan og Ditte.

MUTE er muligvis en gåde.

Det summer i hele kroppen, han sætter sig op, lidt for brat, det skvulper i brystet, i maven, smagen af gammelt hvidløg og eddike, fandens også, at der ikke er noget toilet i den her hytte. Det er uoverskueligt at være nødt til at tage tøj på først. Lagenet er krøllet sammen til den ene side og madrassen stikker sært mod huden. Ungerne råber inde i stuen, de skændes om et eller andet, det er svært at høre, hvad det er, for deres stemmer bliver helt skingre og glider ind i hinandens. Om nogle år, når Dylans stemme går i overgang, så kan det ikke ske mere. Benedikte ligger under hovedpuden, mon hun er faldet i søvn igen, eller er det lyset, der er ...

Fyens Stiftstidende skrev:
Det er alt det sagte og usagte, som den odenseanske forfatterduo Vægter & Brown har skrevet en skarpsindig lille bog om. (...) Det drejer sig ikke om det udvendige, men derimod om det stille drama, der udspiller sig under overfladen af de tilsyneladende ubetydelige ting, karaktererne siger til hinanden. Og ikke mindst om det de tænker om hinanden. Romanens titel lader os forstå, hvad det er, der grundlæggende foregår i kommunikationen. På den ene side er vi nemlig slået med stumhed, når vi meddeler os, for sproget er ofte for fattigt til at udtrykke vores komplekse følelser, og på den anden råber tavsheden, da vi ikke har nogen dybere adgang til den andens indre. Romanen udforsker dette grundvilkår og rummer mange præcise iagttagelser (...) det kan godt lyde lidt dystert, men bogen rummer heldigvis en god portion underfundig humor, der kan formidle de mange subtile reflektioner.

Kristeligt Dagblad skrev: Det er en formmæssig flot måde at vise relationen mellem to mennesker på, vise hvad der egentlig sker i den stadige ocillering mellem nærhed og fjernhed, som vi kalder et parforhold. (...) “Mute” er et skarpt lille forsøg på en anden form for realisme.
Læs også Litteratursidens anmeldelse af Mute her

179 sider. ISBN 9788792381491

På lager. Leveringstid 1-3 hverdage.
kr 198.00
kr 98.00
×